Heijning Techniek Support start in Wezep

i26 maart 2021

De kennis van techniek hebben de experts bij technische bedrijven wel, maar de vaardigheden om IMG_2426-2die kennis deskundig en boeiend over te brengen ontbreekt vaak. Irene Heijning heeft ruime ervaring met het opleiden van technisch personeel. Sinds afgelopen zomer brengt zij haar kennis over op technische mensen die hun collega’s willen bijscholen via de training ‘Vakman voor de klas’. Dat doet zij vanuit het Van der Zeegebouw in Wezep. “Omdat ik een starter ben krijg ik korting op de huurprijs. Dat is een mooi steuntje in de rug!”

 

“Er is een enorme vraag naar goed geschoold technisch personeel. De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel, denk maar aan duurzaamheid, robotica of beveiliging. In de technische sector wordt voortdurend geïnnoveerd. Om de ontwikkelingen goed bij te houden is continue bijscholing nodig. Veel bedrijven pakken dit op door hun eigen medewerkers te vragen om collega’s te trainen, en dat is natuurlijk heel goed. Maar het geven van een goede training vraagt om meer dan alleen technische kennis”, legt Heijning uit. Afgelopen zomer startte zij haar eigen bedrijf: Heijning Techniek Support. “Om goede en boeiende training te geven heb je ook didactische vaardigheden nodig, en dat heeft niet iedereen zo maar op zak. Daar kan ik de vakmensen juist bij ondersteunen.”

 

Ze heeft een mooie kantoorruimte in het Van der Zeegebouw in Wezep in gebruik genomen. “De trainingen geef ik vaak bij de bedrijven zelf, maar ik heb nu ook een eigen trainingsruimte waar ik de cursisten kan ontvangen. Met mijn kantoor in het Van der Zeegebouw heb ik het getroffen: de ruimte is groot genoeg en ik kan gebruik maken van de catering- en IT-diensten van mijn buren. Bovendien zit ik, als de nieuwe op- en afrit van de A28 klaar is, op een toplocatie aan de snelweg!”

 

Omdat Heijning Techniek Support een startend bedrijf is krijgt zij van de Van der Zee Stichting de eerste jaren korting op de huurprijs. “Dat steuntje in de rug had ik juist nodig om de sprong te wagen”, aldus Heijning. In het Van der Zeegebouw zijn nog enkele (kantoor)ruimtes voor de verhuur beschikbaar. Meer informatie is te vinden onder tab Bedrijfsruimte.