Van der Zee breidt uit in ’t Harde

Van der Zee breidt uit in ’t Harde

i20 maart 2022

Naast de bedrijfsverzamelgebouwen in Wapenveld en Wezep start de Van der Zee Stichting een derde vestiging in ’t Harde. Het zal deel uitmaken van het winkelcentrum aan de Eperweg. Het pand zal bestaan uit appartementen op de eerste en tweede verdieping, en commerciële/maatschappelijke ruimte op de begane grond. De Van der Zee Stichting heeft 150 m2 kantoorruimte gekocht, om (startende) ondernemers een flexibele kantoorruimte te bieden. Verder zullen de bibliotheek en een lunchroom zich op de begane grond vestigen.

Voor de Van der Zee Stichting is deze derde locatie een mooie uitbreiding van haar faciliteiten voor ondernemers in de Noord-Veluwe. In 2019 is besloten om het werkgebied uit te breiden met de gemeenten Elburg en Epe. Met deze bedrijfsruimte kan aan verschillende (startende) ondernemers een mooie locatie aangeboden worden. Vanwege de ligging op het winkelcentrum kan de ruimte vooral voor bedrijven met zowel een zakelijke als particuliere klantenkring interessant zijn, bijvoorbeeld uitzendbureaus, grafisch ontwerpers of andere zakelijke dienstverlening.  impressie t Harde

Vanuit de Van der Zee Stichting is Jan Ras nauw betrokken bij de bouw: “Inmiddels is gestart met de aanleg van de fundering. Als de bouw verder voorspoedig verloopt verwachten we tegen het eind van het jaar de eerste ondernemers te kunnen huisvesten.”

 

 

Beschikbaar in Wezep: diverse kantoorunits van 70 m2

i

Op dit moment zijn in Wezep verschillende kantoorunits op de eerste verdieping van het bedrijfsverzamelgebouw beschikbaar. De units zijn 70 m2 groot.  Voor starters is korting op de huurprijs beschikbaar.BVG Wezep 2

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de manager van de BVG, Eric Scholten, via 06-48431670.

Bio Beauty Store terug in Wapenveld

i

Na een paar jaar in Zwolle vestigde de Bio Beauty Store van Marianne Zwijnenberg zich vorig jaar in het Van der Zeegebouw in Wapenveld. Daarmee is Marianne terug op het nest: jarenlang was zij het gezicht van schoonheidssalon Skincare Marvel in het Veluwse dorp. Met de Bio Beauty Store richt zij zich uitsluitend op verbetering van de huid en gebruikt daarvoor alleen natuurlijke en biologische producten.

“De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het is dan ook belangrijk om het goed te verzorgen. Soms zijn mensen onzeker over hun huid door vlekjes, een vorm van uitslag of vetophopingen op bepaalde plekken. Aan de hand van een uitgebreide intake stel ik dan een behandeling en verzorgingsadvies op maat op”, vertelt Marianne. foto Bio Beauty Store - liggendMet deze speciale behandelingen en zorgvuldige productkeuze wordt voor verbetering van de huid gezorgd. Zo beschikt de Bio Beauty Store over hoogwaardige apparatuur om bindweefselmassage toe te passen. Met cryolipolyse wordt gewerkt aan het verwijderen van vet door middel van koeling, waardoor geen weefsel wordt beschadigd. Verder heeft Marianne veel ervaring met microneedling, waarmee oneffenheden zoals een doffe huid of pigmentvlekjes worden weggewerkt. “Als mensen zich onzeker voelen over hun huid, dan nodig ik ze van harte uit om langs te komen. Een gezonde huid is niet alleen belangrijk, maar geeft ook een goed gevoel.” De Bio Beauty Store is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Vlijtweg 1 in Wapenveld en is te bereiken via 06-40360480.

Bijdrage aan coronafonds Hattem en Heerde

i18 juni 2021

In het afgelopen jaar hebben sommige bedrijfstakken het zwaar te verduren gehad. Langdurige lockdowns zorgden foto ondernemers met dozenervoor dat er nauwelijks omzet werd ontvangen, terwijl de kosten doorliepen. Niet altijd boden de financiële regelingen van de overheid daarbij uitkomst. Omdat de regels niet, of maar voor een deel, van toepassing waren vielen sommige ondernemers, organisaties en inwoners net buiten de boot. Zij dreigden kopje onder te gaan.

In Hattem en in Heerde is daarom een coronafonds opgericht waar de getroffenen die het nodig hebben gebruik van kunnen maken. Er wordt geprobeerd maatwerk te leveren, bijvoorbeeld in de vorm van een lening. De Van der Zeestichting steunt de economie van de Noord-Veluwe en heeft daarom een mooie financiële bij aan deze fondsen geleverd.

Van der Zee partner van Veluwe Portaal

i05 mei 2021

Onze stichting is partner van de Stichting Veluwe Portaal geworden. Daartoe hebben Ton IMG_3475Heddema, voorzitter, en Ingeborg Lups, coördinator van Veluwe Portaal, een partnerschapsovereenkomst ondertekend. We steunen Veluwe Portaal het komend jaar financieel. De faciliteiten die Veluwe Portaal biedt staan dan ter beschikking van onze financieringsrelaties.

“De doelstelling van Veluwe Portaal sluit naadloos aan bij die van de Van der Zeestichting”, aldus Ton Heddema. “Wij willen de economie op de Noord-Veluwe stimuleren, o.a. door het beschikbaar stellen van financiering. Veluwe Portaal wil dat ook, maar dan door vakmensen in de regio te behouden. Die doelstelling ondersteunen wij van harte.”  Veluwe Portaal koppelt aangesloten werkgevers met een vacature aan beschikbare kandidaten uit de regio. Via de vacaturesite ‘Werk in je regio’ hebben werkzoekenden rechtstreeks toegang tot meer dan 200 vacatures. Verder worden netwerkbijeenkomsten en matchtafels georganiseerd om de vraag en het aanbod van personeel goed op elkaar te laten aansluiten. Via de Talentmakelaar kunnen mkb-ers bovendien antwoord krijgen op HR-gerichte vragen.

“De bedrijven die de Van der Zee Stichting ondersteunt met financiering zijn vaak groeiend. Door ze gebruik te laten maken van de faciliteiten van Veluwe Portaal geven wij ze op personeelsvlak een mooi steuntje in de rug”, geeft Ton Heddema aan. Ook Ingeborg Lups ziet de meerwaarde van de samenwerking. Hoe meer bedrijven hun vacatures plaatsen, hoe interessanter het netwerk van Veluwe Portaal wordt. “Inmiddels zijn er al 114 bedrijven lid van onze organisatie. We hopen dat door de samenwerking met de Van der Zee Stichting meer bedrijven gaan aansluiten. Op die manier blijft de Noord-Veluwe interessant voor de deskundige en gemotiveerde vakmensen die hier wonen.”

Meer informatie over Veluwe Portaal is te vinden op www.veluweportaal.nl.

De Startversneller: tot € 2.000 aan vouchers voor Gelderse starters

i22 februari 2021

De Startversneller is een programma van de Provincie Gelderland om starters te helpen in hun ontwikkeling als ondernemer. Een starter kan in aanmerking komen voor een voucher van € 1.000 om te besteden aan business coaching. Voor het volgen van een vakgerichte opleiding kan een tweede voucher van € 1.000 worden aangevraagd.flyer De Startversneller

Als u gestart bent met uw bedrijf en een KvK-inschrijving heeft van jonger dan 5 jaar kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van De Startversneller. In bijgevoegde flyer vindt u meer informatie of kijk op https://www.destartversneller.nl/

De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeien

i05 oktober 2020

Gerjohn van Munster van Biomassatechniek uit Heerde:

De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeien

Biomassatechniek in Heerde is zo’n 14 jaar geleden begonnen als leverancier van pelletkachels. Daarmee waren ze één van de eerste in Nederland. Later kwamen daar gecombineerde pellet/houtkachels en biomassaketels bij. Eigenaar Gerjohn van Munster: “Onze kennis is al die jaren flink vergroot. Inmiddels verkopen we niet alleen, maar geven we ook trainingen aan installateurs en aan de werknemers van diverse technische groothandels. We informeren ze over duurzame energie in het algemeen en de installatie van pelletkachels in het bijzonder.”

FOTO - De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeienDe Nederlandse overheid wil al jaren van het gas. Een houtgestookte verwarming is daarmee een steeds gangbaarder alternatief geworden voor de aloude cv-installatie. Daar is Biomassatechniek jaren geleden al ingesprongen. Van Munster: “Het onderwerp duurzaamheid speelt natuurlijk al jaren. We zagen dat dit een interessante markt was. Daar wilden we ons in verdiepen.”

Biomassatechniek heeft drie soorten pelletkachels in z’n assortiment: vrijstaand, inbouw en een cv-installatie. Het bedrijf is inmiddels exclusief Nederlands importeur van de A-merken Thermorossi, Paterno en Solarfocus. Van Munster: “Bij deze markt horen goede producten. Daarom hebben we voor deze merken gekozen. We voeren deze merken al jaren en hebben hierdoor een perfecte relatie opgebouwd. Inmiddels hebben we van de drie merken veel kachels en installaties op voorraad.”
Naast die voorraad werd kennis dus ook steeds belangrijker, aldus Van Munster: “Wij stellen de installatie in bedrijf en keuren hem. Vervolgens maken we gebruik van een select gezelschap installateurs die in samenspraak met ons het onderhoud doet. We willen bij ieder project betrokken blijven en onze kennis over groene energie doorgeven.”

Werkkapitaal
Al snel liep het storm bij Biomassatechniek. “We maakten flinke stappen in een korte tijd en kregen grote opdrachtgevers. Om kapitaalkrachtig genoeg te zijn en al het materiaal te kunnen voorfinancieren, hadden we werkkapitaal nodig. Daar heeft de Van der Zee Stichting ons enorm mee geholpen.” Toen Biomassatechniek deze stap kon gaan maken, werd een kleine loods binnen korte tijd vervangen door een groter bedrijfspand. Inmiddels is Biomassatechniek nog een keer verhuisd. “Ruim een jaar geleden hebben we een pand aan de Zwolseweg in Heerde gekocht. Daar zitten we perfect.”

Berghuizer Bad, VV Heerde, SEH, Van Guilik, Glasservice Van Essen
Inmiddels zijn er door Van Munster bij bedrijven en bij particulieren al honderden Biomassa-installaties in bedrijf gesteld en gekeurd. “Zo maar enkele voorbeelden? We hebben een prachtige installatie aangelegd bij het Berghuizer Bad in Wapenveld en we leverden aan Landgoed Vosbergen in Heerde. Verder hebben we de beide voetbalverenigingen in Heerde, zowel SEH als VV Heerde, geholpen aan een biomassa-installatie. Ook in verschillende bedrijfspanden zijn onze pelletkachels te vinden: in het pand van Slagerij Van Guilik op H2O en bij Glasservice Van Essen in Epe.”

Opleidingscentrum
Door het succes van de pelletkachels was een tweede financiering nodig, vertelt Jan Ras, adviseur bij de Van der Zee Stichting. “Vanwege hun enorme kennis wilde dit innovatieve bedrijf een opleidingscentrum beginnen. Een aanvullende activiteit waar ook geld voor nodig was. Dit zorgde direct voor nog een groei van activiteiten en dus ook van medewerkers. Het bevorderen van de regionale werkgelegenheid is heel belangrijk voor onze stichting. Dit past dus helemaal in onze doelstelling om bedrijven vooruit te helpen. De beide keren dat wij Biomassatechniek terzijde stonden, groeide het bedrijf exponentieel.”

Nieuwe voorzitter Van der Zeestichting

i17 september 2020

Na negen jaar is Geert-Jan van Ark afgetreden als voorzitter van de Van der Zeestichting. Van Ark is opgevolgd door Ton Heddema, die het 7-koppige bestuur de komende jaren zal voorzitten.

Geert-Jan van Ark is in de omgeving van Heerde vooral bekend als voormalig directeur van Bolletje. Daarnaast was hij actief in verschillende maatschappelijke organisaties, zoals de Junior Kamer, de Jan Nienhuis Vereniging, de Elizabeth Langenberg Stichting en de Raad van Toezicht van de lokale Rabobafoto Van Ark-Heddema 1nk. Hij ontving daarvoor een koninklijke onderscheiding en de zilveren erepenning van de gemeente Heerde. Sinds 2011 was hij voorzitter van de Ir. R.R. van der Zeestichting. “In de afgelopen negen jaar hebben we veel ondernemers kunnen helpen met een kortlopende financiering, zodat zij hun bedrijf konden laten groeien,” aldus Van Ark. “Op deze manier zorgden we voor meer banen in de regio, en dat is een geweldig mooi doel. De Van der Zeestichting is dan ook erg waardevol voor onze regio. Ik heb er de afgelopen jaren veel plezier aan beleefd.”

Ton Heddema neemt het stokje graag van Van Ark over. Heddema is geboren in Hattem, opgegroeid in Wapenveld, heeft de middelbare school in Epe doorgelopen en woont vandaag de dag in Wezep. Hij kent de Noord-Veluwe dan ook goed. Als manager van grote infrastructurele projecten heeft hij veel ervaring met het werken in netwerken om doelen te bereiken. Die kennis kan hij bij de Stichting goed gebruiken. De Van der Zeestichting draagt hij een warm hart toe: “Mijn vader kocht in de jaren ’80, net als velen in de buurt, aandelen van de Berghuizer Papierfabriek om het bedrijf te behouden. Met deze financiële middelen is de Van der Zeestichting opgericht. Hoe mooi is het dan dat ik de Stichting nu mag voorzitten.”

Klik hier voor het volledige persbericht.

Van der Zee bij Business Club Noord-Veluwe

i24 juli 2020

De Business Club Noord-Veluwe is dé plek waar Noord-Veluwse ondernemers elkaar ontmoeten. Meer dan 200 bedrijven zijn lid en ontmoeten elkaar tijdens netwerkevents. Daarnaast worden praktische cursussen en workshops door de Business Club Academy georganiseerd en daagt Business Club Sports de leden op een sportieve manier uit. Het magazine Insights verschijnt drie maal per jaar. In de editie van juli 2020 is een interview met onze bestuursleden Marco Verhoef en Monique Middendorp opgenomen, waarin zij de lezers laten kennismaken met de Van der Zee Stichting. U leest het artikel hier.

Cover Insights juli 2020

Problemen met uw bedrijfsvoering door Corona? Van der Zee helpt graag!

i15 maart 2020

Ondervindt uw bedrijf financiële problemen doordat u geen producten of diensten kunt leveren en/of doordat uw medewerkers niet kunnen werken? Zijn de maatregelen van de rijksoverheid, uw gemeente en uw bank niet voldoende of niet op tijd voor uw bedrijf? De Van der Zee Stichting bekijkt graag de mogelijkheid of zij u met een kortlopende financiering kan helpen om deze moeilijke periode te overbruggen. Dan kunt u verder werken aan de toekomst van uw bedrijf. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via secretaris@vanderzeestichting.nl.

Op onze pagina Financiering vindt u voorbeelden van bedrijven die u zijn voorgegaan.

 

Inmiddels zijn verschillende regelingen van kracht waarmee het rijk en gemeenten u tegemoet willen komen in uw omzetverlies:

Landelijke regelingen

1 – Noodloket gift van € 4.000 (TOGS)
Ondernemers in sectoren die het meest worden geraakt door de Kabinetsmaatregelen rond het coronavirus kunnen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 aanvragen. Dit geldt voor ondernemers in de horeca, culturele instellingen, bioscopen, evenementenbranche, reisbranche, detailhandel, dansscholen, auto- en motorrijscholen, pretparken, haarsalons, schoonheidsverzorging, pedicures en manicures, wellness en sauna’s etc. Er geldt een aantal voorwaarden waar uw bedrijf aan moet voldoen, waaronder een te verwachten omzetverlies van € 4.000.
• Meer informatie en aanvragen bij www.rvo.nl > Tegemoetkoming schade COVID-19

 

2 – Tozo-regeling: Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (zzp, vof)
Zelfstandige ondernemers kunnen een aanvulling op het inkomen tot het sociaal minimum voor 3 maanden aanvragen. Daarnaast kunnen zij een extra lening voor bedrijfskapitaal voor maximaal € 10.517,- aanvragen.  Om aanspraak te maken op deze regeling moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.
• Aan te vragen via uw gemeente, kijk daarvoor op uw gemeentelijke website

 

3 – NOW-regeling: Tegemoetkoming loonkosten
Met de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging t.b.v. behoud Werkgelegenheid hoopt de overheid dat zoveel mogelijk mensen hun baan behouden, zelfs als er door deze crisis tijdelijk geen werk voor hen is. De tegemoetkoming kan oplopen tot 90% van de loonkosten en is afhankelijk van de omzetdaling.
• Aan te vragen bij het UWV: www.uwv.nl > Werkgevers > Coronavirus en de tijdelijke NOW-regeling

 

4 – Uitstel van betaling belastingen en verlaging boetes
De Belastingdienst verleent uitstel van de betaling van belastingen voor minimaal 3 maanden. Na de aanvraag stopt de invordering direct. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelasting (btw). Evt. verzuimboetes voor het niet tijdig betalen worden niet opgelegd of niet geïnd.
• Aan te vragen bij www.belastingdienst.nl > Ondernemers > Coronavirus

 

5 – Uitstel van betaling pensioenen
Een aantal pensioenfondsen biedt de mogelijkheid tot uitstel van betalingen, bijv. Pensioenfonds Detailhandel. Ondernemers die door de coronacrisis acute problemen hebben komen zij zoveel mogelijk tegemoet.
• Meer informatie hierover is te vinden op de website van uw pensioenfonds

 

6 – Onder gunstige voorwaarden geld lenen met BMKB-C
Met deze regeling kunnen bedrijven onder gunstiger voorwaarden geld lenen bij banken. Het borgstellingskrediet wordt verhoogd van 50% naar 75%. De BMKB is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 fte en een jaaromzet tot € 50 mln of een balanstotaal tot € 43 mln. Verreweg de meeste mkb’ers kunnen er gebruik van maken.
• Meer informatie is te vinden op www.rvo.nl

 

7 – Rentekorting op microkrediet bij Qredits
Voor kleinere bedrijven, zoals zelfstandigen, worden de aflossingsvoorwaarden voor microkredietem via Qredits versoepeld. Er is sprake van een rentekorting en uitstel van aflossingsverplichtingen.
• Meer informatie hierover is te vinden op www.qredits.nl

 

Uitstel betaling gemeentelijke belastingen
Voor de betaling van gemeentelijke belastingen en heffingen wordt door uw gemeente (op aanvraag) uitstel verleend. Bij de ene gemeente is de inning stilgelegd, bij de andere gemeente moet u hiervoor een formulier invullen. De juiste informatie vindt u op de website van uw gemeente.

Informatiesteunpunt voor ondernemers
De Kamer van Koophandel heeft, samen met MKB Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP, een coronaloket geopend waar uw vragen worden beantwoord. Dit loket is te bereiken via www.kvk.nl/coronaloket Het loket is ook telefonisch te bereiken op 0800 2117.

banner kvk