De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeien

De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeien

i05 oktober 2020

Gerjohn van Munster van Biomassatechniek uit Heerde:

De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeien

Biomassatechniek in Heerde is zo’n 14 jaar geleden begonnen als leverancier van pelletkachels. Daarmee waren ze één van de eerste in Nederland. Later kwamen daar gecombineerde pellet/houtkachels en biomassaketels bij. Eigenaar Gerjohn van Munster: “Onze kennis is al die jaren flink vergroot. Inmiddels verkopen we niet alleen, maar geven we ook trainingen aan installateurs en aan de werknemers van diverse technische groothandels. We informeren ze over duurzame energie in het algemeen en de installatie van pelletkachels in het bijzonder.”

FOTO - De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeienDe Nederlandse overheid wil al jaren van het gas. Een houtgestookte verwarming is daarmee een steeds gangbaarder alternatief geworden voor de aloude cv-installatie. Daar is Biomassatechniek jaren geleden al ingesprongen. Van Munster: “Het onderwerp duurzaamheid speelt natuurlijk al jaren. We zagen dat dit een interessante markt was. Daar wilden we ons in verdiepen.”

Biomassatechniek heeft drie soorten pelletkachels in z’n assortiment: vrijstaand, inbouw en een cv-installatie. Het bedrijf is inmiddels exclusief Nederlands importeur van de A-merken Thermorossi, Paterno en Solarfocus. Van Munster: “Bij deze markt horen goede producten. Daarom hebben we voor deze merken gekozen. We voeren deze merken al jaren en hebben hierdoor een perfecte relatie opgebouwd. Inmiddels hebben we van de drie merken veel kachels en installaties op voorraad.”
Naast die voorraad werd kennis dus ook steeds belangrijker, aldus Van Munster: “Wij stellen de installatie in bedrijf en keuren hem. Vervolgens maken we gebruik van een select gezelschap installateurs die in samenspraak met ons het onderhoud doet. We willen bij ieder project betrokken blijven en onze kennis over groene energie doorgeven.”

Werkkapitaal
Al snel liep het storm bij Biomassatechniek. “We maakten flinke stappen in een korte tijd en kregen grote opdrachtgevers. Om kapitaalkrachtig genoeg te zijn en al het materiaal te kunnen voorfinancieren, hadden we werkkapitaal nodig. Daar heeft de Van der Zee Stichting ons enorm mee geholpen.” Toen Biomassatechniek deze stap kon gaan maken, werd een kleine loods binnen korte tijd vervangen door een groter bedrijfspand. Inmiddels is Biomassatechniek nog een keer verhuisd. “Ruim een jaar geleden hebben we een pand aan de Zwolseweg in Heerde gekocht. Daar zitten we perfect.”

Berghuizer Bad, VV Heerde, SEH, Van Guilik, Glasservice Van Essen
Inmiddels zijn er door Van Munster bij bedrijven en bij particulieren al honderden Biomassa-installaties in bedrijf gesteld en gekeurd. “Zo maar enkele voorbeelden? We hebben een prachtige installatie aangelegd bij het Berghuizer Bad in Wapenveld en we leverden aan Landgoed Vosbergen in Heerde. Verder hebben we de beide voetbalverenigingen in Heerde, zowel SEH als VV Heerde, geholpen aan een biomassa-installatie. Ook in verschillende bedrijfspanden zijn onze pelletkachels te vinden: in het pand van Slagerij Van Guilik op H2O en bij Glasservice Van Essen in Epe.”

Opleidingscentrum
Door het succes van de pelletkachels was een tweede financiering nodig, vertelt Jan Ras, adviseur bij de Van der Zee Stichting. “Vanwege hun enorme kennis wilde dit innovatieve bedrijf een opleidingscentrum beginnen. Een aanvullende activiteit waar ook geld voor nodig was. Dit zorgde direct voor nog een groei van activiteiten en dus ook van medewerkers. Het bevorderen van de regionale werkgelegenheid is heel belangrijk voor onze stichting. Dit past dus helemaal in onze doelstelling om bedrijven vooruit te helpen. De beide keren dat wij Biomassatechniek terzijde stonden, groeide het bedrijf exponentieel.”

Nieuwe voorzitter Van der Zeestichting

i17 september 2020

Na negen jaar is Geert-Jan van Ark afgetreden als voorzitter van de Van der Zeestichting. Van Ark is opgevolgd door Ton Heddema, die het 7-koppige bestuur de komende jaren zal voorzitten.

Geert-Jan van Ark is in de omgeving van Heerde vooral bekend als voormalig directeur van Bolletje. Daarnaast was hij actief in verschillende maatschappelijke organisaties, zoals de Junior Kamer, de Jan Nienhuis Vereniging, de Elizabeth Langenberg Stichting en de Raad van Toezicht van de lokale Rabobafoto Van Ark-Heddema 1nk. Hij ontving daarvoor een koninklijke onderscheiding en de zilveren erepenning van de gemeente Heerde. Sinds 2011 was hij voorzitter van de Ir. R.R. van der Zeestichting. “In de afgelopen negen jaar hebben we veel ondernemers kunnen helpen met een kortlopende financiering, zodat zij hun bedrijf konden laten groeien,” aldus Van Ark. “Op deze manier zorgden we voor meer banen in de regio, en dat is een geweldig mooi doel. De Van der Zeestichting is dan ook erg waardevol voor onze regio. Ik heb er de afgelopen jaren veel plezier aan beleefd.”

Ton Heddema neemt het stokje graag van Van Ark over. Heddema is geboren in Hattem, opgegroeid in Wapenveld, heeft de middelbare school in Epe doorgelopen en woont vandaag de dag in Wezep. Hij kent de Noord-Veluwe dan ook goed. Als manager van grote infrastructurele projecten heeft hij veel ervaring met het werken in netwerken om doelen te bereiken. Die kennis kan hij bij de Stichting goed gebruiken. De Van der Zeestichting draagt hij een warm hart toe: “Mijn vader kocht in de jaren ’80, net als velen in de buurt, aandelen van de Berghuizer Papierfabriek om het bedrijf te behouden. Met deze financiële middelen is de Van der Zeestichting opgericht. Hoe mooi is het dan dat ik de Stichting nu mag voorzitten.”

Klik hier voor het volledige persbericht.

Van der Zee bij Business Club Noord-Veluwe

i24 juli 2020

De Business Club Noord-Veluwe is dé plek waar Noord-Veluwse ondernemers elkaar ontmoeten. Meer dan 200 bedrijven zijn lid en ontmoeten elkaar tijdens netwerkevents. Daarnaast worden praktische cursussen en workshops door de Business Club Academy georganiseerd en daagt Business Club Sports de leden op een sportieve manier uit. Het magazine Insights verschijnt drie maal per jaar. In de editie van juli 2020 is een interview met onze bestuursleden Marco Verhoef en Monique Middendorp opgenomen, waarin zij de lezers laten kennismaken met de Van der Zee Stichting. U leest het artikel hier.

Cover Insights juli 2020

Problemen met uw bedrijfsvoering door Corona? Van der Zee helpt graag!

i15 maart 2020

Ondervindt uw bedrijf financiële problemen doordat u geen producten of diensten kunt leveren en/of doordat uw medewerkers niet kunnen werken? Zijn de maatregelen van de rijksoverheid, uw gemeente en uw bank niet voldoende of niet op tijd voor uw bedrijf? De Van der Zee Stichting bekijkt graag de mogelijkheid of zij u met een kortlopende financiering kan helpen om deze moeilijke periode te overbruggen. Dan kunt u verder werken aan de toekomst van uw bedrijf. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via secretaris@vanderzeestichting.nl.

Op onze pagina Financiering vindt u voorbeelden van bedrijven die u zijn voorgegaan.

 

Inmiddels zijn verschillende regelingen van kracht waarmee het rijk en gemeenten u tegemoet willen komen in uw omzetverlies:

Landelijke regelingen

1 – Noodloket gift van € 4.000 (TOGS)
Ondernemers in sectoren die het meest worden geraakt door de Kabinetsmaatregelen rond het coronavirus kunnen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 aanvragen. Dit geldt voor ondernemers in de horeca, culturele instellingen, bioscopen, evenementenbranche, reisbranche, detailhandel, dansscholen, auto- en motorrijscholen, pretparken, haarsalons, schoonheidsverzorging, pedicures en manicures, wellness en sauna’s etc. Er geldt een aantal voorwaarden waar uw bedrijf aan moet voldoen, waaronder een te verwachten omzetverlies van € 4.000.
• Meer informatie en aanvragen bij www.rvo.nl > Tegemoetkoming schade COVID-19

 

2 – Tozo-regeling: Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (zzp, vof)
Zelfstandige ondernemers kunnen een aanvulling op het inkomen tot het sociaal minimum voor 3 maanden aanvragen. Daarnaast kunnen zij een extra lening voor bedrijfskapitaal voor maximaal € 10.517,- aanvragen.  Om aanspraak te maken op deze regeling moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.
• Aan te vragen via uw gemeente, kijk daarvoor op uw gemeentelijke website

 

3 – NOW-regeling: Tegemoetkoming loonkosten
Met de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging t.b.v. behoud Werkgelegenheid hoopt de overheid dat zoveel mogelijk mensen hun baan behouden, zelfs als er door deze crisis tijdelijk geen werk voor hen is. De tegemoetkoming kan oplopen tot 90% van de loonkosten en is afhankelijk van de omzetdaling.
• Aan te vragen bij het UWV: www.uwv.nl > Werkgevers > Coronavirus en de tijdelijke NOW-regeling

 

4 – Uitstel van betaling belastingen en verlaging boetes
De Belastingdienst verleent uitstel van de betaling van belastingen voor minimaal 3 maanden. Na de aanvraag stopt de invordering direct. Dit geldt voor de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelasting (btw). Evt. verzuimboetes voor het niet tijdig betalen worden niet opgelegd of niet geïnd.
• Aan te vragen bij www.belastingdienst.nl > Ondernemers > Coronavirus

 

5 – Uitstel van betaling pensioenen
Een aantal pensioenfondsen biedt de mogelijkheid tot uitstel van betalingen, bijv. Pensioenfonds Detailhandel. Ondernemers die door de coronacrisis acute problemen hebben komen zij zoveel mogelijk tegemoet.
• Meer informatie hierover is te vinden op de website van uw pensioenfonds

 

6 – Onder gunstige voorwaarden geld lenen met BMKB-C
Met deze regeling kunnen bedrijven onder gunstiger voorwaarden geld lenen bij banken. Het borgstellingskrediet wordt verhoogd van 50% naar 75%. De BMKB is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 fte en een jaaromzet tot € 50 mln of een balanstotaal tot € 43 mln. Verreweg de meeste mkb’ers kunnen er gebruik van maken.
• Meer informatie is te vinden op www.rvo.nl

 

7 – Rentekorting op microkrediet bij Qredits
Voor kleinere bedrijven, zoals zelfstandigen, worden de aflossingsvoorwaarden voor microkredietem via Qredits versoepeld. Er is sprake van een rentekorting en uitstel van aflossingsverplichtingen.
• Meer informatie hierover is te vinden op www.qredits.nl

 

Uitstel betaling gemeentelijke belastingen
Voor de betaling van gemeentelijke belastingen en heffingen wordt door uw gemeente (op aanvraag) uitstel verleend. Bij de ene gemeente is de inning stilgelegd, bij de andere gemeente moet u hiervoor een formulier invullen. De juiste informatie vindt u op de website van uw gemeente.

Informatiesteunpunt voor ondernemers
De Kamer van Koophandel heeft, samen met MKB Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP, een coronaloket geopend waar uw vragen worden beantwoord. Dit loket is te bereiken via www.kvk.nl/coronaloket Het loket is ook telefonisch te bereiken op 0800 2117.

banner kvk

 

 

 

 

 

Beschikbaar in Wezep: unit van 2 x 70 m2 en unit van 85 m2

i10 februari 2020

Op dit moment is in Wezep een unit beschikbaar van 140 m2. De unit bestaat uit een bedrijfsunit met overheaddeur op de begane grond van 70 m2 en een kantoorunit op de eerste verdieping van eveneens 70 m2.

Verder is er een kantoorunit op de eerste verdieping aan de Rondweg beschikbaar. Deze unit is 85 m2 groot.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de manager van de BVG, Eric Scholten, via 06-4843 1670.

Retwist uit ’t Harde geholpen door Van der Zeestichting

i09 februari 2020

Het jonge bedrijf Retwist uit ’t Harde verkoopt een bijzonder product. Een product waar ze de markt binnen afzienbare tijd ongetwijfeld mee gaan veroveren. Het is een eigen ontwikkelde koolmonoxidemelder. Niet zo maar één overigens. Want deze melder schakelt de stroom meteen uit, wanneer er een verhoogde waarde van koolmonoxide door het apparaat gedetecteerd wordt. Dit is het enige apparaat in het segment dat daardoor echt veilig is, zo vindt men bij Retwist.

FOTO - Van der Zee Stichting helpt Retwist uit 't Harde“We onderschatten de gevaren van koolmonoxide,” begint Gerrit Bisschop van Retwist te vertellen. “Je ziet het niet, je ruikt het niet, je proeft het niet. Wanneer een traditionele koolmonoxidemelder af gaat, dan weet je dus meteen ook dat het gevaarlijk is in de ruimte.”
De traditionele melders reageren enkel wanneer er iets mis is. “Op zich is dat goed. Ware het niet dat je in paniek naar de cv-ketel kunt gaan om te kijken wat er aan de hand is. Daar is het op dat moment levensgevaarlijk! Ga dus naar buiten en bel 112 wanneer je de melder hoort afgaan. Of, nog beter, schaf onze oplossing aan. Dan weet je helemaal zeker dat de situatie veilig is.”

Schakelstekker
De Retwist koolmonoxidemelder waarschuwt met geluids- en lichtsignalen als er sprake is van een te hoge dosis koolmonoxide. Maar daarbij bevat het apparaat een schakelstekker die de verwarmingsketel meteen ook uitschakelt wanneer deze hoge dosis gedetecteerd wordt. “Zo weet je absoluut zeker dat de ruimtes veilig begaanbaar zijn. En kun je zelf kijken wat er exact aan de hand is.” Gebruikers hebben daardoor de ‘handen vrij’ om de ketel te checken wanneer er een alarmsignaal klinkt. “Dit is een oplossing die absoluut helpt en eveneens levens redt. Wanneer je ons product hebt, kun je zonder gevaar direct een check doen en signaleren wat er precies aan de hand is.”
De melder wordt verkocht via diverse technische groothandels. Ook probeert Retwist deze bijzondere producten rechtstreeks bij elektrotechnisch installateurs in het magazijn te krijgen. “Natuurlijk is ons product duurder dan een standaard koolmonoxidemelder. Maar goed: je bouwt wel een extra wezenlijke veiligheid in, die er voorheen niet was. Vergelijk het met de airbag in een auto. Dat is ooit ook een belangrijke stap in de veiligheid in een auto geweest. Zo zien wij onze melder ook. Naast detecteren van een gevaarlijke situatie wordt tegelijkertijd ook de stroom uitgeschakeld. Natuurlijk; onze melder is duurder (verkoopprijs 140 euro) dan een gewone koolmonoxidemelder. Maar ons product is wél veel veiliger. Dat is de investering zeker waard.”

Ambassadeurs
Nederland heeft ruim 6 miljoen cv-ketels. Bij een relatief klein percentage daarvan, hangt een koolmonoxidemelder. Bij nog veel minder huishoudens, hangt de variant van Retwist. Daar ligt dus nog een ambitieuze taak, weet Bisschop. “Wij moeten zo veel mogelijk partijen uit te leggen hoe gebruikersvriendelijk ons product werkt. Installateurs en groothandels moeten zo onze ambassadeurs worden.” Hiervoor worden diverse balieochtenden gehouden, vertelt hij. “We gaan dan met het product op pad en proberen bij bedrijven iets te vertellen over onze bijzondere melder. Want als het bij installateurs zelf gaat leven, dan wordt ons product nog interessanter.”
Dankzij de zeer eenvoudige plug and play-toepassing is het apparaat slechts in enkele minuten geïnstalleerd. “De gebruiker steekt de schakelstekker in het stopcontact in de buurt van de cv-ketel, sluit hier de stekker van de cv-ketel op aan en plaatst tot slot de meegeleverde CO-melder. Het voorkomen van verstikkingsgevaar door dit giftige kleur-, reuk- en smaakloze gas was nog nooit zo eenvoudig.”

Investeren was nodig
Bij de start van hun bedrijf hadden Bisschop en consorten enorm goed nagedacht over de introductie van hun bijzondere product. “Sterker: er was eerst nog niet eens een feitelijk product. We hadden enkel een idee. Maar daar geloofden we heilig in. Dat wilden we vervolgens daarom wel zo goed mogelijk in de markt zetten en waren op zoek naar orders.”
Dat lukte. Toen de bestellingen binnenkwamen, werd de eerste serie geproduceerd. “Het ging goed, maar investeren was nodig om écht een stap te maken.” Gesprekken bij diverse banken liepen niet goed af. “Via Ynte van der Meer (innovatieadviseur bij Kennispoort Regio Zwolle), kwamen we in contact met Marco Verhoef van de Van der Zee Stichting. “Hij had het eigenlijk niet over cijfers of over haalbaarheid en marktonderzoek. Hij zag aan ons enthousiasme dat het product en bedrijf succesvol zou worden. De Van der Zee Stichting geloofde meteen in ons. Dat is een fijn gevoel. Maar vervolgens hebben ze ons fantastisch geholpen. Hun financiering gaf ons de mogelijkheid om vrij te ondernemen.”

Info: www.retwist.eu

Van der Zeestichting ondersteunt Zoethout in Wapenveld

i07 februari 2020

Samen voor jou. Het is de veelzeggende en treffende slogan die Zoethout promoot. Op vier verschillende plekken in Hattem en Heerde biedt Zoethout dagbesteding, ambulante zorg en begeleid wonen aan. Het blijkt in een enorme behoefte te voorzien; in 5 jaar tijd is het bedrijf van Mirjam de Kunder en Jack Augustinus enorm gegroeid. “Dat was niet gelukt zonder de hulp van de Ir. R.R. van der Zee Stichting uit Wapenveld”, begint het duo te vertellen.

FOTO BIJ PERSBERICHT - Van der Zee Stichting helpt Zoethout Hattem 1xInmiddels worden er door Zoethout ongeveer 100 personen begeleid als het gaat om een dagbesteding, door naar werk, individuele begeleiding of wonen. Dat is te zien bij de hoofdlocatie
De Waag (eveneens een lunchroom) in Hattem. Of bij kringloopbedrijf De Rode Beer in Wapenveld en bij koffie- en theehuis De Watermolen in Heerde. De Kunder en Augustinus: “We kunnen niet anders dan trots zijn op ons team en waar we als bedrijf nu staan.”

Groei van bijzondere speelgoedwinkel
In het centrum van Hattem startte Zoethout ooit als kleine speelgoedwinkel, annex plek voor dagbesteding. Daar waren toen zo’n zes à acht cliënten actief. Het kleinschalige, sympathieke initiatief werd omarmd door de Hattemers. De Kunder startte deze werkzaamheden samen met haar toenmalige zakelijke partner Carin Mooren in een pand aan de Kruisstraat. Ze vertelt: “Mensen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt konden daar arbeidsmatige dagbesteding afnemen binnen de verschillende werkplaatsen en winkel.”

Herstructurering
Als snel bleek het pand aan de Kruisstraat echter te klein. “Vanuit continuïteitsbesef wilden we een stap maken. We konden veel meer betekenen dan we tot dan toe deden. Maar daar hadden we wel meer ruimte voor nodig.”
Mede om die reden is er een Raad van Advies ingesteld. Jack Augustinus was één van de personen die daar zitting in nam. Hij vertelt: “In de inspirerende gesprekken met Mirjam en Carin kon ik een analyse maken van waar Zoethout toen stond. De initiatieven van Zoethout zijn voor veel personen een eerste stap naar zelfstandigheid. Dat vind ik geweldig.” Maar daarbij wilde hij ook graag zelf ervaren wat Zoethout nu zo bijzonder maakt. “Er wordt hier gekeken naar behoeften, mogelijkheden, wensen en doelen van de mensen die ze begeleiden. Augustinus (‘ik wil graag afgaan op de feiten’) keek letterlijk en figuurlijk in de keuken van deze organisatie. Het maakte hem steeds enthousiaster over het initiatief van Zoethout. De ondernemer die onder andere regionale bekendheid vergaarde met De Rode Beer in Heerde (het vakantiehuis voor mensen met een beperking, waar later ook een kringloopbedrijf aan toegevoegd werd), deelde zijn ideeën over een herstructurering van Zoethout. “Daardoor haakten er ook andere partijen aan. Onder andere de Rabobank, Hanzeheerd en de Ir. R.R. van der Zee Stichting dachten mee.”

Van der Zeestichting wordt Vriend van Starterscollectief Veluwe

i

Met een handtekening werd het officieel: sinds begin 2020 is de Ir. R.R. Van der Zee Stichting partner van het Starterscollectief Veluwe. Een logische keuze, zegt voorzitter Geert Jan van Ark: “We zetten ons beide in voor ondernemers in de regio. Met deze samenwerking hopen we meer starters te kunnen ondersteunen WhatsApp Image 2020-01-29 at 09.46.44vanuit onze stichting.”

Economisch gezonde regio
De Van der Zeestichting ondersteunt ondernemers, organisaties en ideële regionale initiatieven die, direct of indirect, de werkgelegenheid op de Noord-Veluwe stimuleren. “Dit doen we met geld, kennis en een uitgebreid regionaal netwerk.” vervolgt Van Ark. “Zo willen we bijdragen aan een leefbare en economisch gezonde regio.”

Het aantal startende ondernemers in de regio is de afgelopen jaren flink gestegen. Een ontwikkeling die volgens Van Ark nieuwe uitdagingen en trends met zich meebrengt, bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting en financieringen. Geert Jan Dalhuisen, voorzitter van het Starterscollectief Veluwe, onderschrijft dit. “Juist daarom hebben we vorig jaar ons netwerkcollectief opgericht. De beginfase van het ondernemerschap en de successen en uitdagingen die daarbij horen is wat ons verbindt.”

 

Kennis, informatie en netwerk
Dalhuisen vervolgt: “Vanuit drie pijlers gaan we voor en met de startende ondernemer aan de slag: we bieden een netwerk, begeleiding en advies en een digitaal kennisloket. Alles voor en door ondernemers.” Tijdens de maandelijkse netwerkavonden wordt kennis en ervaring gedeeld en jaarlijks wordt de Startersdag Veluwe georganiseerd.

De Van der Zeestichting wil met het partnerschap bijdragen aan de doelstellingen van het Starterscollectief. Enerzijds met een financiële bijdrage, die de netwerkavonden voor startende ondernemers gratis toegankelijk maakt. Maar ook met de inzet van kennis en netwerk. Ben jij startende ondernemer en wil je weten wat het Starterscollectief of de Van der Zeestichting voor je kan betekenen? Bezoek een van de netwerkavonden! Kijk voor meer informatie www.starterscollectiefveluwe.nl.

Nieuwjaarsreceptie voor huurders goed bezocht

i

De jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie die de Van der Zeestichting voor haar Wapenveldse en Wezepse huurders organiseerde was weer goed bezocht. Zo’n 30 huurders warenNieuwjaarsreceptie 2 met hun partners te gast bij Molen de Vlijt in Wapenveld. Meesterslager Herman ter Weele uit Oene vertelde een boeiend verhaal over zijn vak en zijn bedrijf, en liet de gasten vervolgens genieten van een heerlijk wildbuffet.

Knipscheer groeit uit BVG Wezep

i06 februari 2020

Knipscheer Infrastructuur verhuist zijn vestiging van ons bedrijfsverzamelgebouw in Wezep naar een nieuwe vestiging op het bedrijventerrein H2O. Knipscheer koos voor Hattemerbroek vanwege de prettige cultuur in deze omgeving. De ruimte die Knipscheer in aan de Rondweg huurde was te klein geworden, en dat is Knipscheer-ZON-10precies het doel van het bedrijfsverzamelgebouw. “Bedrijven kunnen in onze bedrijfsverzamelgebouwen wortelen, maar zodra ze te groot worden kunnen ze beter elders op de Noord-Veluwe verder groeien. Daarmee ontstaat weer ruimte voor nieuwe, jonge bedrijven in onze panden”, aldus Geert Jan van Ark, voorzitter Van der Zeestichting.

Het hele artikel kunt u lezen op https://bedrijvenparkh2o.nl/2019/11/20/knipscheer-vestigt-zich-op-bedrijvenpark-h2o/