Eerste Startersbonus uitgereikt

Eerste Startersbonus uitgereikt

i27 maart 2024

Het Veluws Groenburo heeft de eerste Startersbonus van de Van der Zee Stichting ontvangen uit handen van Jan Ras, bestuurslid van de Stichting. Met deze bonus van € 1000 kan eigenaar van het bedrijf, Daniël de Haan, een vliegende start maken.

Jan Ras benadrukt het belang van het ondersteunen van beginnende ondernemers in de regio. “Het is essentieel om de groei en ontwikkeling van lokale bedrijven te stimuleren. De Van der Zee Stichting doet dat onder andere door huursubsidie te verstrekken aan starters gedurende de eerste twee jaar van hun verblijf in een van onze bedrijfsverzamelgebouwen, in Wapenveld, Wezep en ’t Harde. Maar we wilden meer doen en hebben besloten tot het verstrekken van tien Startersbonussen van € 1000 in 2024. Mooi dat we de eerste cheque aan Daniël de Haan, een ambitieuze ondernemer uit Wezep, kunnen uitreiken.” Met het bedrag kan het Veluws Groenburo de kosten in de beginfase financieren. Daarbij kan het gaan om de Kamer van Koophandel-kosten, maar ook die van het inhuren van financieel advies of marketingkosten als het ontwikkelen van een logo, website of bestickering van een bedrijfsbus.

Gaat u ook een bedrijf starten en kunt u een financiële steun in de rug gebruiken? Stuur dan een bericht naar secretaris@vanderzeestichting.nl en vermeld daarbij uw bedrijfsplan en waar u de bonus voor zou willen gebruiken.

Nieuw BVG in ’t Harde geopend

i07 maart 2024

Op het Centrumplein in ’t Harde zijn de drie nieuwe kantoorunits van de stichting beschikbaar voor de verhuur. Deze worden in samenwerking met de Business Club Noord-Veluwe verhuurd. Meer informatie over de bedrijfsruimte is te verkrijgen bij Patrick Visch via bvgtharde@vanderzeestichting.nl.

Van der Zee Stichting Business Partner bij Business Club NV

i24 augustus 2022

De Ir. R.R. Van der Zee Stichting uit Wapenveld is Business Partner geworden bij de Business Club NV. De Van der Zee Stichting ondersteunt ondernemers, bedrijven, andere organisaties en initiatieven die de werkgelegenheid op de Noord-Veluwe stimuleren. Daarmee levert de stichting een bijdrage aan een leefbare en economisch gezonde regio.Met aanwezigheid door locaties in Wapenveld, Wezep en vanaf 2023 in ’t Harde is de stichting vertegenwoordigd in een groot gedeelte van het werkgebied van de Business Club NV.Van der Zee Business partner

Voorzitter Ton Heddema van de Van der Zee Stichting is content met de samenwerking. Hij kreeg van Marcel van ’t Hul een bloemstuk overhandigd na het tekenen van het contract wat symbolisch op de plek van het nieuwe kantoorgebouw heeft plaatsgevonden.

Heddema vertelt: “We proberen meer ondernemers in de regio te bereiken, die ontmoeten we al bij de Business Club NV. Door het partnerschap ondersteunen we de club, de ondernemers en hebben we meer zichtbaarheid bij deze groep.”

Marcel van ’t Hul is blij met de samenwerking. “In 2023 wordt de nieuwe locatie voor de Van der Zee Stichting in ’t Harde geopend. Zij hebben daar kantoorruimte aangekocht om aan te bieden aan de lokale ondernemers. We gaan hen graag helpen met het beheer en de lopende zaken.”

 

Van der Zee breidt uit in ’t Harde

i20 maart 2022

Naast de bedrijfsverzamelgebouwen in Wapenveld en Wezep start de Van der Zee Stichting een derde vestiging in ’t Harde. Het zal deel uitmaken van het winkelcentrum aan de Eperweg. Het pand zal bestaan uit appartementen op de eerste en tweede verdieping, en commerciële/maatschappelijke ruimte op de begane grond. De Van der Zee Stichting heeft 150 m2 kantoorruimte gekocht, om (startende) ondernemers een flexibele kantoorruimte te bieden. Verder zullen de bibliotheek en een lunchroom zich op de begane grond vestigen.

Voor de Van der Zee Stichting is deze derde locatie een mooie uitbreiding van haar faciliteiten voor ondernemers in de Noord-Veluwe. In 2019 is besloten om het werkgebied uit te breiden met de gemeenten Elburg en Epe. Met deze bedrijfsruimte kan aan verschillende (startende) ondernemers een mooie locatie aangeboden worden. Vanwege de ligging op het winkelcentrum kan de ruimte vooral voor bedrijven met zowel een zakelijke als particuliere klantenkring interessant zijn, bijvoorbeeld uitzendbureaus, grafisch ontwerpers of andere zakelijke dienstverlening.  impressie t Harde

Vanuit de Van der Zee Stichting is Jan Ras nauw betrokken bij de bouw: “Inmiddels is gestart met de aanleg van de fundering. Als de bouw verder voorspoedig verloopt verwachten we tegen het eind van het jaar de eerste ondernemers te kunnen huisvesten.”

 

 

Beschikbaar in Wezep: diverse kantoorunits van 70 m2

i

Op dit moment zijn in Wezep verschillende kantoorunits op de eerste verdieping van het bedrijfsverzamelgebouw beschikbaar. De units zijn 70 m2 groot.  Voor starters is korting op de huurprijs beschikbaar.BVG Wezep 2

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de manager van de BVG, Eric Scholten, via 06-48431670.

Bio Beauty Store terug in Wapenveld

i

Na een paar jaar in Zwolle vestigde de Bio Beauty Store van Marianne Zwijnenberg zich vorig jaar in het Van der Zeegebouw in Wapenveld. Daarmee is Marianne terug op het nest: jarenlang was zij het gezicht van schoonheidssalon Skincare Marvel in het Veluwse dorp. Met de Bio Beauty Store richt zij zich uitsluitend op verbetering van de huid en gebruikt daarvoor alleen natuurlijke en biologische producten.

“De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het is dan ook belangrijk om het goed te verzorgen. Soms zijn mensen onzeker over hun huid door vlekjes, een vorm van uitslag of vetophopingen op bepaalde plekken. Aan de hand van een uitgebreide intake stel ik dan een behandeling en verzorgingsadvies op maat op”, vertelt Marianne. foto Bio Beauty Store - liggendMet deze speciale behandelingen en zorgvuldige productkeuze wordt voor verbetering van de huid gezorgd. Zo beschikt de Bio Beauty Store over hoogwaardige apparatuur om bindweefselmassage toe te passen. Met cryolipolyse wordt gewerkt aan het verwijderen van vet door middel van koeling, waardoor geen weefsel wordt beschadigd. Verder heeft Marianne veel ervaring met microneedling, waarmee oneffenheden zoals een doffe huid of pigmentvlekjes worden weggewerkt. “Als mensen zich onzeker voelen over hun huid, dan nodig ik ze van harte uit om langs te komen. Een gezonde huid is niet alleen belangrijk, maar geeft ook een goed gevoel.” De Bio Beauty Store is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Vlijtweg 1 in Wapenveld en is te bereiken via 06-40360480.

Bijdrage aan coronafonds Hattem en Heerde

i18 juni 2021

In het afgelopen jaar hebben sommige bedrijfstakken het zwaar te verduren gehad. Langdurige lockdowns zorgden foto ondernemers met dozenervoor dat er nauwelijks omzet werd ontvangen, terwijl de kosten doorliepen. Niet altijd boden de financiële regelingen van de overheid daarbij uitkomst. Omdat de regels niet, of maar voor een deel, van toepassing waren vielen sommige ondernemers, organisaties en inwoners net buiten de boot. Zij dreigden kopje onder te gaan.

In Hattem en in Heerde is daarom een coronafonds opgericht waar de getroffenen die het nodig hebben gebruik van kunnen maken. Er wordt geprobeerd maatwerk te leveren, bijvoorbeeld in de vorm van een lening. De Van der Zeestichting steunt de economie van de Noord-Veluwe en heeft daarom een mooie financiële bij aan deze fondsen geleverd.

Van der Zee partner van Veluwe Portaal

i05 mei 2021

Onze stichting is partner van de Stichting Veluwe Portaal geworden. Daartoe hebben Ton IMG_3475Heddema, voorzitter, en Ingeborg Lups, coördinator van Veluwe Portaal, een partnerschapsovereenkomst ondertekend. We steunen Veluwe Portaal het komend jaar financieel. De faciliteiten die Veluwe Portaal biedt staan dan ter beschikking van onze financieringsrelaties.

“De doelstelling van Veluwe Portaal sluit naadloos aan bij die van de Van der Zeestichting”, aldus Ton Heddema. “Wij willen de economie op de Noord-Veluwe stimuleren, o.a. door het beschikbaar stellen van financiering. Veluwe Portaal wil dat ook, maar dan door vakmensen in de regio te behouden. Die doelstelling ondersteunen wij van harte.”  Veluwe Portaal koppelt aangesloten werkgevers met een vacature aan beschikbare kandidaten uit de regio. Via de vacaturesite ‘Werk in je regio’ hebben werkzoekenden rechtstreeks toegang tot meer dan 200 vacatures. Verder worden netwerkbijeenkomsten en matchtafels georganiseerd om de vraag en het aanbod van personeel goed op elkaar te laten aansluiten. Via de Talentmakelaar kunnen mkb-ers bovendien antwoord krijgen op HR-gerichte vragen.

“De bedrijven die de Van der Zee Stichting ondersteunt met financiering zijn vaak groeiend. Door ze gebruik te laten maken van de faciliteiten van Veluwe Portaal geven wij ze op personeelsvlak een mooi steuntje in de rug”, geeft Ton Heddema aan. Ook Ingeborg Lups ziet de meerwaarde van de samenwerking. Hoe meer bedrijven hun vacatures plaatsen, hoe interessanter het netwerk van Veluwe Portaal wordt. “Inmiddels zijn er al 114 bedrijven lid van onze organisatie. We hopen dat door de samenwerking met de Van der Zee Stichting meer bedrijven gaan aansluiten. Op die manier blijft de Noord-Veluwe interessant voor de deskundige en gemotiveerde vakmensen die hier wonen.”

Meer informatie over Veluwe Portaal is te vinden op www.veluweportaal.nl.

De Startversneller: tot € 2.000 aan vouchers voor Gelderse starters

i22 februari 2021

De Startversneller is een programma van de Provincie Gelderland om starters te helpen in hun ontwikkeling als ondernemer. Een starter kan in aanmerking komen voor een voucher van € 1.000 om te besteden aan business coaching. Voor het volgen van een vakgerichte opleiding kan een tweede voucher van € 1.000 worden aangevraagd.flyer De Startversneller

Als u gestart bent met uw bedrijf en een KvK-inschrijving heeft van jonger dan 5 jaar kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van De Startversneller. In bijgevoegde flyer vindt u meer informatie of kijk op https://www.destartversneller.nl/

De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeien

i05 oktober 2020

Gerjohn van Munster van Biomassatechniek uit Heerde:

De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeien

Biomassatechniek in Heerde is zo’n 14 jaar geleden begonnen als leverancier van pelletkachels. Daarmee waren ze één van de eerste in Nederland. Later kwamen daar gecombineerde pellet/houtkachels en biomassaketels bij. Eigenaar Gerjohn van Munster: “Onze kennis is al die jaren flink vergroot. Inmiddels verkopen we niet alleen, maar geven we ook trainingen aan installateurs en aan de werknemers van diverse technische groothandels. We informeren ze over duurzame energie in het algemeen en de installatie van pelletkachels in het bijzonder.”

FOTO - De Van der Zee Stichting gaf ons een steuntje in de rug waardoor we konden groeienDe Nederlandse overheid wil al jaren van het gas. Een houtgestookte verwarming is daarmee een steeds gangbaarder alternatief geworden voor de aloude cv-installatie. Daar is Biomassatechniek jaren geleden al ingesprongen. Van Munster: “Het onderwerp duurzaamheid speelt natuurlijk al jaren. We zagen dat dit een interessante markt was. Daar wilden we ons in verdiepen.”

Biomassatechniek heeft drie soorten pelletkachels in z’n assortiment: vrijstaand, inbouw en een cv-installatie. Het bedrijf is inmiddels exclusief Nederlands importeur van de A-merken Thermorossi, Paterno en Solarfocus. Van Munster: “Bij deze markt horen goede producten. Daarom hebben we voor deze merken gekozen. We voeren deze merken al jaren en hebben hierdoor een perfecte relatie opgebouwd. Inmiddels hebben we van de drie merken veel kachels en installaties op voorraad.”
Naast die voorraad werd kennis dus ook steeds belangrijker, aldus Van Munster: “Wij stellen de installatie in bedrijf en keuren hem. Vervolgens maken we gebruik van een select gezelschap installateurs die in samenspraak met ons het onderhoud doet. We willen bij ieder project betrokken blijven en onze kennis over groene energie doorgeven.”

Werkkapitaal
Al snel liep het storm bij Biomassatechniek. “We maakten flinke stappen in een korte tijd en kregen grote opdrachtgevers. Om kapitaalkrachtig genoeg te zijn en al het materiaal te kunnen voorfinancieren, hadden we werkkapitaal nodig. Daar heeft de Van der Zee Stichting ons enorm mee geholpen.” Toen Biomassatechniek deze stap kon gaan maken, werd een kleine loods binnen korte tijd vervangen door een groter bedrijfspand. Inmiddels is Biomassatechniek nog een keer verhuisd. “Ruim een jaar geleden hebben we een pand aan de Zwolseweg in Heerde gekocht. Daar zitten we perfect.”

Berghuizer Bad, VV Heerde, SEH, Van Guilik, Glasservice Van Essen
Inmiddels zijn er door Van Munster bij bedrijven en bij particulieren al honderden Biomassa-installaties in bedrijf gesteld en gekeurd. “Zo maar enkele voorbeelden? We hebben een prachtige installatie aangelegd bij het Berghuizer Bad in Wapenveld en we leverden aan Landgoed Vosbergen in Heerde. Verder hebben we de beide voetbalverenigingen in Heerde, zowel SEH als VV Heerde, geholpen aan een biomassa-installatie. Ook in verschillende bedrijfspanden zijn onze pelletkachels te vinden: in het pand van Slagerij Van Guilik op H2O en bij Glasservice Van Essen in Epe.”

Opleidingscentrum
Door het succes van de pelletkachels was een tweede financiering nodig, vertelt Jan Ras, adviseur bij de Van der Zee Stichting. “Vanwege hun enorme kennis wilde dit innovatieve bedrijf een opleidingscentrum beginnen. Een aanvullende activiteit waar ook geld voor nodig was. Dit zorgde direct voor nog een groei van activiteiten en dus ook van medewerkers. Het bevorderen van de regionale werkgelegenheid is heel belangrijk voor onze stichting. Dit past dus helemaal in onze doelstelling om bedrijven vooruit te helpen. De beide keren dat wij Biomassatechniek terzijde stonden, groeide het bedrijf exponentieel.”